Župan na sprejem povabil najuspešnejše

datum: 14.06.2016
kategorija: Novice

Še nekaj dni, pa bodo počitnice. Medtem ko se maturanti še potijo, so osnovnošolci z mislimi že na lepšem, sploh devetošolci, ki se pripravljajo le še na valete (fotografija je iz Dobravelj). Na zaslužene počitnice pa bo najbolj uspešne učence pospremil še župan Tadej Beočanin s tradicionalnim sprejemom v Dvorani prve slovenske vlade in sicer v četrtek, 16. junija ob 8.30.

 Na tradicionalni županov sprejem so povabljeni šolarji in dijaki, ki so ob rednem šolskem delu opravili še več, se udeleževali tekmovanj, natečajev, srečanj ter pri teh obšolskih dejavnostih dosegali vidne uspehe. Paleta področij, ki zanimajo mlade, je nadvse pestra in pisana. Nekateri želijo nadgraditi šolsko znanje, drugi so uspešni v športu, umetnosti, pisanju, spet tretje zanimajo novodobne znanosti, pa snemanje filmov ali izdelovanje lesenih izdelkov. Največja ekipa najuspešnejših prihaja z največje šole, z Osnovne šole Danila Lokarja se bo sprejema udeležilo kar 40 posameznikov ali skupin. 17 posameznikov ali skupin najuspešnejših je z Osnovne šole Dobravlje, dober ducat z Osnovne šole Šturje, Osnovno šolo Col bo zastopalo 7 najuspešnejših, Osnovno šolo Otlica pa 5. Uspehov so se veselili tudi na Srednji šoli Veno Pilon in Glasbeni šoli Vinka Vodopivca, po 14 dijakov, učencev ali skupin z vsake se bo udeležilo županovega sprejema. 

Dobra stotnija najuspešnejših se bo zbrala v četrtek, 16. junija, ob 8.30, v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini. Kulturni program bodo oblikovali dijakinje in dijaki Srednje šole Veno Pilon. Dogodek je odprt za javnost. Mame in tati, none in nonoti, tete in strici, sosedje, prijatelji ter ostali, ki bi želeli podpreti našo uspešno in ustvarjalno mladež, nadvse lepo povabljeni!