Kar 31 projektov Moje pobude gre naprej

datum: 20.06.2016
kategorija: Novice

Glasovanja o projektu Moja pobuda se je na sedežih krajevnih skupnosti v nedeljo udeležilo 2030 občanov. S točkovanjem pobud so tako izbrali kar 31 projektov, ki bodo uvrščeni v občinska proračuna za leti 2017 in 2018.

 

Župan Tadej Beočanin je ob tem dejal: »Izvedba vseh teh projektov je naša zaveza. Zahvaljujem se vsem občanom, ki so pobude oddali in vsem, ki so se udeležili glasovanja. S tem so občani dokazali, da imajo velijo dobrih idej in da so aktivno pripravljeni sodelovati pri projektih, ki izboljšujejo pogoje življenja v občini ter da aktivacija prinaša rezultate. Seveda posebej čestitam pobudnikom izbranih projektov - verjamem, da bomo ob izpeljavi le-teh tvorno sodelovali in da nam bodo po realizaciji v ponos!«

Občina je bila posebej za projekt participativnega proračuna razdeljena na šest območij. V prvi enoti (Ajdovščina mesto) je bilo izglasovanih osem projektov (od desetih) v skupni višini 59.800 €, v drugi enoti (Gora) so bili izglasovani štirje projekti (od šestih) v skupni vrednosti 48.800 €. Za tretjo enoto (Vipavski griči) se je v proračuna za prihodnji dve leti uvrstilo šest projektov (od devetih) v skupni vrednosti 59.200 €, v četrti (Dolina vzhod) pet pobud od osmih v skupnem znesku 55.600 €, v peti (Dolina center) gredo v realizacijo štiri pobude od petih in v šesti enoti (Dolina zahod) pa štirje od enajstih v skupni vrednosti 56.940 €.

Kliknite za neuradne rezultate glasovanja