Imenitne ajdovske tekačice (in tekači)

datum: 20.06.2016
kategorija: Novice

Na svetovnem prvenstvu v gorskem maratonu v Podbrdu je Lucija Krkoč iz Batuj osvojila bronasto kolajno. Lucijin uspeh sta dopolnili Jana Bratina iz Skrilj z desetim mestom, Ana Čufer iz Dobravelj pa je bila sedemnajsta. Tako so tekačice iz ajdovske občine pripomogle levji delež k srebrni medalji slovenske državne reprezentance.

Gorski maraton štirih občin v Podbrdu velja za eno najtežjih preizkušenj te vrste. Letos je štel tudi svetovno prvenstvo v tej disciplini, zato je bila udeležba izjemna, sočasno je maraton veljal še za državno prvenstvo. Tako je bera medalj naših tekačic še večja – Lucija je seveda postala državna prvakinja, Jana podprvakinja, Ana pa četrta v državi.

Pri moških je bronasto kolajno osvojil Mitja Kosovelj, dobro je šlo tudi Janu Tratniku, ki je v cilj pritekel s 24. časom. Ekipno so bili slovenski tekači za svetovno prvenstvo četrti. Med tekmovalci, ki niso bili člani svojih reprezentanc, so pa tekmovali na isti progi, se je med drugim izkazal tudi Aleš Štor s Ceste, ki je osvojil deseto, Andi Mamić iz Skrilj pa 12. mesto.