V znamenju sedmic

datum: 01.07.2016
kategorija: Novice

Polona Batagelj današnji ženski giro začenja kot sedemkratna državna prvakinja v cestni vožnji. Številka sedem zaznamuje tudi Kristjana Korena; sedmič bo namreč nastopil na dirki po Franciji, ki velja za dirko vseh dirk.

Ajdovska kolesarka Polona Batagelj danes začenja ženski Giro d'Italia kot članica ekipe BTC City Ljubljana. Čaka jo deset etap po cestah na severu Italije. Po nastopih na številnih dirkah v tujini je Polona prejšnji vikend dosegla redko ponovljiv rezultat – kar sedmič zapored je postala državna prvakinja v cestni vožnji. To je dober obet pred italijansko žensko pentljo, predvsem pa za bližajoče se olimpijske igre v Braziliji. Polona bo po Londonu že drugič zastopala slovenske barve na najpomembnejšem športnem dogodku na svetu.

Budanjski kolesar kristjan Koren pa jutri v idiličnem mestecu Mont Saint Michel v Normandiji začenja že svojo sedmo dirko po Franciji. Kristjan je med vsemi slovenskimi kolesarji doslej največkrat končal najbolj prestižno dirko na svetu, torej šest krat. Vozil bo za ameriško avstralsko ekipo Cannondale – Drapac – do združitve je prišlo le dva dneva pred dirko. Koren si je sedmo vstopnico za tour prislužil z dobrim dirkanjem na zadnji dirki po Švici - v eni izmed etap je bil celo četrti.