Vsak po svoje, izbire je dovolj

datum: 12.07.2016
kategorija: Novice

Medtem ko je ajdovski Pilonov počitniški kovček za letos zapakiran, Športni kamp za osnovnošolce na Gori zaključen, mladi planinci pa srečno s tabora na Čavnu nazaj doma, so Športne počitnice na ajdovskem bazenu v polnem teku. Ajdovski taborniki se odpravljajo hladit na Kolpo, MDPM vabi na brezplačne delavnice in letovanja. Za kratkočasje počitnikarjev pa letošnje poletje skrbijo tudi Lavričeva knjižnica in PUM, društva …

tabor na kolpi.jpg Ajdovski taborniki se bodo vsak čas odpravili na poletno namakanje, letos so prvič tabor postavili ob nekoliko bolj topli Kolpi. Prav luštno pa se imajo tudi šolarji, ki počitnice preživljajo doma. Ponudba je raznolika. Zavod za šport Ajdovščina v sodelovanju s Športno zvezo Ajdovščina že nekaj let gradi zelo uspešen počitniški projekt – v sklopu Športnih počitnic 2016 tako ponujajo odlično zabavo, s poudarkom na različnih športih: lokostrelstvu, fuzbalu – tudi za dekleta, plavanju, plesu, triatlonu, košarki, rokometu … Programi so celodnevni, vključujejo tudi zgodnje jutranje varstvo, ter so cenovno ugodni, saj se organizatorji potrudijo za sofinanciranje. Poiščite več informacij na spletišču Zavoda za šport Ajdovščina: http://www.zs-ajdovscina.si.

 

mc dnevni center.jpgV MC-ju so letošnje poletje odprli Dnevni center, družabni prostor za mlade, ki s svojimi aktivnostmi skrbi za odganjanje dolgčasa. Odprto imajo vsak delovnik med 10. in 20. uro. MC pa mladini ponuja tudi drugačne vrste poletnega razvedrila – pobrskajte po njihovem spletišču: www.mc-hisamladih.si. Tradicionalno ponudbo brezplačnih počitniških delavnic in letovanj na morju ponuja Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina. Podrobnosti najdete na njihovi spletni strani: www.mdpm-ajdovscina.si.

poletavci-napis.jpgTudi Lavričeva knjižnica Ajdovščina ponuja kratkočasje počitnikarjem, s sloganom »pol ure branja na dan prežene dolgčas stran« vabi Poletavce, poletne bralce, da se potegujejo za priznanje in nagrado, ki jo bodo žrebali jeseni. Berete lahko tudi ob Hublju ali na letnem kopališču, najmlajši pa bodo na svoj račun prišli na ustvarjalnih četrtkih v Ajdovščini, zanimivih ponedeljkih v Vipavi in julijski sredi v Podnanosu. Za še več informacij pobrskajte po spletišču Lavričeve knjižnice: http://www.ajd.sik.si. Novost letošnjega poletja je PUM-ov poletni program, ki vabi predvsem mladostnike na zabavne delavnice ob torkih in sredah dopoldne, skozi katere pa lahko osvojijo precej novega znanja.  

Ob tem pa počitniške aktivnosti organizirajo tudi mnoga društva: Rekreativček, ŠportAni, … pa krajevne skupnosti in druge ustanove. Lepo je tudi v družbi prijateljev na bližnji gmajni ali ob potoku. Pazite le na zaščito pred vročino, soncem in insekti ter da boste popili dovolj tekočine, najboljša bo kar voda iz pipe. Kjerkoli, s komerkoli, kakorkoli – naužijte se jih, počitnic!