Poletni utrip v Lavričevi knjižnici

datum: 05.08.2016
kategorija: Novice

Lavričeva knjižnica Ajdovščina se je na povečano povpraševanje po knjižnem gradivu, predvsem leposlovju, pripravila že junija, ko so na posebno stojnico postavili branje, po katerem je poleti največ povpraševanja.

Da bi čim večjemu številu bralcev ponudili čim več, so knjige prenesli s Potujoče knjižnice (ta v juliju in avgustu ne gre na teren) in iz skladišč. Ob koncu poletja jih bo treba seveda vrniti na svoje police in celoten fond znova pripraviti za redno uporabo.

V juliju je t.i. Poletna knjižnica ob Hublju 'odprla vrata' pod orehi in lipami. Prostor so uredili zaposleni iz Komunalno stanovanjske družbe Ajdovščina, ki so postavili in pritrdili dve klopi in mizo, postavili robnike in nasuli pesek. Soško gozdno gospodarstvo Tolmin oziroma Društvo inženirjev in tehnikov pa je pripeljalo še simpatične sedeže iz debel, da je prostor še bolj prijazen. Knjižničarji vsak dan med delovnim časom postavijo dnevno časopisje, revije, slikanice in knjige, zraven je tudi hiška za knjige mimobežnice. Prijetno branje tudi v avgustu!