Natečaj za Vipavsko vinsko kraljico 2016

datum: 18.08.2016
kategorija: Novice

Še do ponedeljka se lahko mlada dekleta, ki imajo dovolj znanja o vinih, prijavijo na razpis za Vipavsko vinsko kraljico. Bliža se namreč trgatev v Vipavski dolini, ko po običaju dosedanja kraljica preda krono svoji naslednici.

Poslanstvo vipavske vinske kraljice je v promociji Vipavske doline in njenih odličnih vin ter širjenja vinske kulture. Najbolj zgoščen urnik ima kraljica okoli martinovega, pogosto pa jo vabijo tudi na druge promocijske, turistične, sejemske in kulinarične prireditve tako na Vipavskem, po Sloveniji, pa tudi po tujini. Zato je 'delo' vinske kraljice zelo pestro, kot nalašč za dekleta, ki so komunikativna in rade delajo z ljudmi ter se dobro znajdejo v soju žarometov.

Komisija sicer ocenjuje splošno znanje kandidatk o vinogradništvu in vinarstvu, še posebej poznavanje vin z območja Vipavskega vinorodnega okoliša, način javnega nastopanja, predstavitve in strežbe vin.

Ostali pogoji za prijavo na natečaj niso zahtevni – dekleta morajo imeti stalno bivališče na območju Vipavske doline in so polnoletna. Prijave zbira Zavod za turizem TRG Vipava, Glavni trg 1, 5271 Vipava, tudi po elektronski pošti tic.vipava@siol.net.

Vipavska vinska kraljica bo okronana na prireditvi Vipavska trgatev v nedeljo, 11. septembra v Vipavi. Krono ji bo predala sedanja vinska kraljica Nataša Ferjančič (na sliki).