1778 osnovnošolcev na poti v šolo

datum: 01.09.2016
kategorija: Novice

1778 šolarjev je po dolgih in vročih počitnicah napolnilo osnovne šole po naši občini. Tudi letošnje prve šolske dni na najbolj kritičnih točkah šolski poti dežurajo prostovoljci.

 Predstavniki Društva upokojencev Ajdovščina, Planinskega društva Ajdovščina, Prostovoljnega gasilskega društva Col, Rdečega križa Ajdovščina in še nekateri posamezniki so, oblečeni v fluorescentne telovnike, zgodaj zjutraj zavzeli svoje pozicije na najbolj kritičnih točkah šolskih poti v okolici prav vseh ajdovskih osnovnih šol. Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pa je še posebno pozornost posvetil območju v okolici šol na Policah, kjer se je z izgradnjo novega šolskega objekta spremenila prometna situacija. Osnovnošolci in dijaki so dobili tudi zgibanko z opisom varnih pešpoti in drugimi pomembnimi navodili ter opozorili.

 

Pet osnovnih šol na območju ajdovske občine bo v šolskem letu 2016/2017 obiskovalo 1778 šolarjev, od tega 248 prvošolcev in 160 devetošolcev. Največ prvošolcev imajo na OŠ Šturje, kar 79, kar je skoraj za en oddelek več, kot v lanskem šolskem letu. Najmanj jih bo na Otlici. Največ devetošolcev pa ima največja ajdovska šola, 60 jih bo v tem šolskem letu zaključilo osnovno šolanje.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ajdovščina želi vsem šolarjem eno uspešno in zadovoljno leto, predvsem pa varnosti na šolskih poteh! Hkrati se zahvaljuje vsem prostovoljcem, ki sodelujejo v letošnji akciji Varno na poti v šolo.