V Dobravljah prenovljena mrliška vežica

datum: 24.11.2016
kategorija: Novice

Dobravsko pokopališče ima prenovljeno mrliško vežico. Na območju okoli pokopališče in cerkvice sv. Petra pa bo v prihodnjih mesecih še živahno, saj bo prav tu realizirana ena od 'mojih pobud' participativnega proračuna.

Septembra so se dela začela, trenutno so v zaključevanju. Obstoječa mrliška vežica je obnovljena in dozidana. Novi so tlaki, v prostoru je nova pregradna stena, obnovljena je fasada. V prizidku so urejene sanitarije in čajna kuhinja. Objekt je tudi komunalno urejen z vodovodnim, elektro in kanalizacijskim priključkom. Dela je opravilo podjetje Zides, račun v vrednosti dobrih 70.000 evrov (z davkom) pa bo v celoti poravnala Občina Ajdovščina.

Sezona investicij se v Dobravljah nadaljuje s pomembno pridobitvijo – celotna krajevna skupnost bo na novo opremljena s kanalizacijo. Medtem ko se v Pikčih in Kozji pari že na veliko gradi – kanalizacija za ta dva zaselka bo speljana na čistilno napravo Vipavski Križ – pa za osrednjo vas Dobravlje trenutno teče izbor projektanta.

Dobravci pa se že veselijo realizacije pobude krajanov v okviru projekta Moja pobuda. Urejeno in prometno varno območje okolic cerkvice sv. Petra, ki je pravi mali muzej baročnega slikarja Antona Cebeja, bo ozaljšano privabilo še več obiskovalcev.

sh