Črn trn na sprejemu pri predsedniku države

datum: 14.12.2016
kategorija: Novice

Izjemni rezultati posameznikov in nasploh dobro delo z mladimi v ajdovskem društvu Črn trn so prišli na ušesa tudi predsedniku države Borutu Pahorju, ki je v torek, 13. decembra 2016, pripravil zanje sprejem.

 

V predsedniški palači v Ljubljani je predsednik Pahor gostil Moniko Hrastnik, evropsko podprvakinjo v spustu (down hillu), Mitjo Ergaverja, svetovnega prvaka v štiri krosu, ter oba predsednika (zdajšnjega in prejšnjega) kolesarskega kluba Črn trn iz Ajdovščine Aljaža Kodriča in Klavdija Blažka (na fotografiji z leve). Oba tekmovalca je doletela čast pustiti svoj pečat na zastavi, kjer so zbrani podpisi vseh vrhunskih slovenskih športnikov. Po uradnem delu je sledil sproščen klepet. Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič, ki se je na sprejemu za najboljše športnike pridružila predsedniku države, je pohvalila pogum tekmovalcev in obljubila vso pomoč države pri razvoju gravitacijskih disciplin gorskega kolesarstva.

»V Črnem trnu smo ponosni, da tudi na najvišjem državnem nivoju cenijo naše vlaganje v vrhunski šport in delo s mladimi,« je ob tem dejal predsednik KK Črn Trn Aljaž Kodrič in dodal: »Predsednika Pahorja smo povabili, da se nam za dan pridruži in sam izkusi, kako lep šport je gorsko kolesarstvo!«