Praznično pričakovanje

datum: 19.12.2016
kategorija: Novice

Za nami je nadvse pisan praznični konec tedna. Še vreme se je smejalo in vabilo obiskovalce na Božični sejem, ki je v soboto in nedeljo zasedel Lavričev trg.

Foto Vlasta Ferjančič Veseli december je letos še posebej na bogato zakorakal v naše kraje. Praznični dogodki si sledijo eden za drugim, še lepše pa je, da so tudi polni obiskovalcev. Za nami je bogat konec tedna, ki ga je okronal predvsem Božični sejem v soboto in nedeljo na Lavričevem trgu. Pestro dnevno dogajanje, ki so ga oblikovali plesni center ADC, ustvarjalne delavnice MDPM, domači ljubitelji starodobnikov, ulična in otroška gledališča, glasbeniki, je lepo dopolnjevalo bogato ponudbo lokalnih pridelkov in izdelkov na stojnicah. Osrednji in nadvse pričakovani gost dogodka je bil sam gospod Božiček.

Božiček je imel ta konec tedna kar precej opravkov na Vipavskem. Že pred obiskom Božičnega sejma je namreč s svojimi pomočniki iz podjetja Mercator in znanimi osebnostmi, v sklopu projekta »S praznično toplino ustvarjamo bližino«, razveselil 100 otrok, ki jim starši težko omogočijo kakšen priboljšek.

Za svoj nastop v nedeljo pa se je moral Božiček navaditi celo nekaj plesnih korakov. Obiskal je namreč Božično plesno produkcijo plesnega centra ADC. Bogat plesni spektakel se je letos odvil v dveh delih in dvakrat do zadnjega kotička napolnil tribune velike telovadnice Športnega centra Ajdovščina. Predstavile so se vse skupine, ki plešejo pod okriljem ADC vaditeljev. Lepo okrašen plesni podij, svetlobni efekti, dobra in glasna glasba in predvsem odlični plesalci so navdušili obiskovalce.

Božična produkcija ADC V Vipavskem Križu se je v nedeljo odprla čudovita razstava jaslic, v Dobravljah so se krajani srečali na prednovoletni prireditvi, planinske gospodinje so navduševale publiko v Vipavi, živahno je tudi na drsališču za gradom v Ajdovščini, ki je letos večje in bolj bogato opremljeno.

Do konca pa manjka še nekaj dni in še cela vrsta zanimivih dogodkov. Na praznični ponedeljek, 26. decembra, bo ob 17. uri v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini slovesnost ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Slavnostni govornik bo državni svetnik Tomaž Horvat, sledil bo praznični koncert kvarteta Cellostrike, z vokalno gostjo Zalo Hreščak.

31. decembra pa se dobimo na Lavričevem trgu – s kozarcem kuhančka in ob zvokih domačega tria Dado bomo skupaj vstopili v 2017. Srečno!