Slovo od starega, dobrodošlica novemu

datum: 29.12.2016
kategorija: Novice

Tradicionalno se od starega leta poslavljamo že ves veseli december, letos v Ajdovščini še posebej na bogato, družabni dogodki si tako-rekoč že ves mesec podajajo roke. Vrhunec pa bo slovo doseglo na zadnjega, vabljeni na silvestrovanje na ajdovski plac!

 Še eno leto se je obrnilo, čez trenutek se bomo poslovili in dobrodošlico zaželeli novemu. Letošnji december je v Ajdovščini minil v posebno veselem vzdušju. Praznovanja so se začela s prihodom Miklavža, dočakali smo Božička, včeraj pa je otroke v Dvorani prve slovenske vlade obiskal še Dedek Mraz. Ob nepreštevnih prireditvah, na katerih se je predstavilo ogromno odličnih domačih in vabljenih kulturnih izvajalcev, so se vrstile ustvarjalne delavnice, sejmi, razstave … Svečano in praznično smo obeležili tudi praznik samostojnosti in enotnosti.

 

Nadvse živahno je v Vipavskem Križu, kjer si še v prvih januarskih dneh lahko ogledate čudovito razstavo jaslic. Odlično vzdušje je na priložnostnem drsališču na grajskem vrtu v Ajdovščini, letos še večjem kot običajno in z bogatim programom. Tudi drsati bo mogoče še v januarju.

Letošnjih doživetij pa še ni konec – kaj vse se bo še dogajalo v teh kratkih dneh starega, pa tudi v prvih dneh novega, si lahko ogledate v našem spletnem koledarju dogodkov, napovedi dogodkov vestno beležijo tudi na spletni strani TIC Ajdovščina.

Še posebej lepo pa vas vabimo na silvestrovanje na prostem, na Lavričev trg. Tu se bomo dobili sosedje, prijatelji, znanci. Za še bolj veslo vzdušje bo zaigral domači trio Dado. Vstop je prost, poskrbljeno bo za kuhančke in vse, kar sodi zraven.

Lepo praznujte!  

Še lepše, še boljše, še bolj prijetno naj bo.jpg