Obvestilo za uporabnike vaških vodovodov

datum: 03.01.2017
kategorija: Novice

Obveščamo uporabnike vodovodnih sistemov Lokavec – Brod, Kompari, Podkraj – zgornji in spodnji, Višnje, Kamnje in Stomaž, da zaradi odklopa elektrike njihovi sistemi ne delujejo več brezhibno – več informacij vam bodo posredovali na Komunalno stanovanjski družbi Ajdovščina.

 Po dogovoru je Občina Ajdovščina decembra 2016 poravnala še zadnji račun za elektriko za delovanje dezinfekcijskih naprav na teh zasebnih vodovodnih sistemih, ki od 1. 1. 2017 ne delujejo več. Zadnja sprememba Odloka o oskrbi s pitno vodo namreč določa, da morajo zasebni lastniki sami določiti upravljavca svojih vodovodnih sistemov. Skrajni rok za določitev upravljavca je potekel, iztekla pa se je tudi pogodba, ki jo je imela Občina Ajdovščina sklenjeno s podjetjem za dobavo električne energije za delovanje sistemov.  

Uporabniki zgoraj naštetih vodovodnih sistemov se za več informacij in za vsa nadaljnja navodila obrnite na Komunalno stanovanjsko družbo Ajdovščina, na njihovih spletnih straneh bodo sproti objavljali informacije - povezava