Novorojencem po 600 evrov občinske pomoči

datum: 05.01.2017
kategorija: Novice

Kot prva v novem letu se je v šempetrski porodnišnici rodila Lana iz Malih Žabelj. Prejela je prvi par copatk, ki jih bodo vsem novorojenim v bolnišnici podarile Goričanke, članice aktiva mestnih žena. Gre za niz dogajanj v okviru praznovanj 70. letnice Nove Gorice. Ker pa je Lana ajdovska občanka, bo prejela še 600 evrov enkratne denarne pomoči.

Občinski svet Občine Ajdovščina je na zadnji lanski seji 15. decembra med drugim sprejel sklep o višini enkratne denarne pomoči za novorojence v občini. Znesek enkratne pomoči za leto 2017 ostaja enak, torej 600 evrov. Ajdovska občinska pomoč novorojencem je med najvišjimi v Sloveniji (le dve občini imata višjo), v skladu s sprejeto strategijo za mlade in priznanjem Mladim prijazna občina.

Ker so svetniki spreje(ma)li proračun tudi za leto 2018, so višino enkratne denarne pomoči v enakem znesku potrdili tudi za prihodnje leto. 

V lanskem letu je občina prejela vloge za 227 novorojenčkov, med njimi so bili štirje pari dvojčkov. V letu 2015 je pomoč prejelo 196 otrok – tedaj je pomoč znašala 400 evrov.

Foto Zdenka Tomulić