Od ponedeljka do četrtka bo Prešernova ulica zaprta

datum: 10.02.2017
kategorija: Novice

Testne izkope po ajdovskem mestnem jedru, ki jih izvaja specializirano podjetje Avgusta iz Idrije, močno ovira slabo vreme (mraz, burja, dež …). Za prihodnji teden so napovedane višje temperature, zato se bodo arheologi vrnili in dokončali delo. Za konec so prihranili Prešernovo ulico (6 sond), posledica pa bo močno spremenjen prometni režim do Lavričevega trga.

Prešernova ulica bo od ponedeljka (13. februarja) povsem zaprta med stolpom (Faladur) in Lavričevim trgom, tako da bo treba do osrednjega ajdovskega trga po obvoznih poteh skozi krožišče pri policiji na Goriško cesto, pri pošti zaviti desno na Ulico 5. maja in pri spomeniku zaviti spet desno na Gregorčičevo ulico, ki je sicer enosmerna, a bo za ta primer prirejena za dvosmerni promet. Tako bodo bočna parkirišča pred NKD-jem začasno ukinjena. Obvoz bo označen, prav tako spremenjena prometna signalizacija, v pomoč bodo tudi redarji. Pričakovati je namreč kar nekaj težav, predvsem pri srečevanju vozil na najožjem delu Gregorčičeve ulice (pri Baru 012), zato bo potrebna previdnost in strpnost voznikov, še bolje pa bi bilo, da bi se vožnji na trg izognili in se po opravkih podali peš s katerega od bližnjih parkirišč.

 

Stanovalcem in obiskovalcem poslovnih prostorov na Prešernovi ulici bo omogočen peš dostop, v nujnih primerih in po predhodnem dogovoru z izvajalcem del pa tudi z vozili.

Zapora Prešernove ulice bo predvidoma veljala do četrtka (16. februarja).