Aktivno v Učnem centru Brje

datum: 17.02.2017
kategorija: Novice

V enem od sadovnjakov v bližini Učnega centra Brje bo jutri potekala praktična delavnica – prikaz obrezovanja sadnega drevja. Vodil ga bo sadjarski strokovnjak Ivan Kodrič.

V Učnem centru Brje je živahno, v letošnjem letu namreč Ljudska univerza Ajdovščina brezplačna predavanja in delavnice za pridobitev znanj s področij urejanja in vzdrževanja sadovnjaka, predelave vipavskega sadja v različne izdelke, osnov sistema HACCP in pravil glede označevanja živil ter s področja trženja in promocije izdelkov.

 

V januarju je že potekalo teoretično predavanje o ureditvi, vzdrževanju sadovnjaka in negi sadnega drevja. V soboto, 18. februarja, ob 9. uri pa bo potekala praktična delavnica s prikazom obrezovanja sadnega drevja. Do konca leta pa se bodo na Brjah zvrstili še predavanja in delavnice na temo trženja in promocije izdelkov, komunikacije s kupci ter praktični prikazi kuhanja marmelade iz različnega sadja, predelava sadja v kašast sok ter sušenje sadja.

Spremljanje vseh delavnic in predavanj je še posebej priporočljivo za vse, ki si želite pridobiti NPK (nacionalno poklicno kvalifikacijo) na področju pridelave in predelave sadja. Kot dodatno podporo vam Ljudska univerza Ajdovščina ponuja brezplačno ugotavljanje predznanja in svetovanje pri odločitvi za postopek certificiranja.

Več informacij o programu izobraževanj v Učnem centru Brje najdete na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina