Maškare prevzemajo oblast

datum: 24.02.2017
kategorija: Novice

Ste pripravljeni? Slastni pustni krofi že nekaj dni naznanjajo, da se začenja najbolj nori čas v letu, ko oblast prevzamejo maškare. Tudi na gornjem Vipavskem so napovedane pustne zabave za majhne in velike maškare. Kurenti so ponovno na obisku pri domačem trgovskem podjetju Fama.

kurenti v ajdovščini.JPG Pustovanja na Vipavskem danes naznanjajo ptujski kurenti iz Etnografskega društva Ježevka, ki že več kot desetletje prihajajo na povabilo Trgovskega podjetja Fama. Letošnji obisk bo trajal kar dva dni.  Danes dopoldan bodo najprej preganjali zimo iz Podnanosa, nato bodo razveselili stanovalce Centra Pristan. Ob 11. uri pa jih bo na Glavnem trgu v Vipavi sprejel vipavski župan.

Trgovsko podjetje Fama v soboto dopoldan pripravlja veliko pustno zabavo za otroke, pod šotorom na parkirišču centra Fama v Vipavi. Osrednji gostje Famine pustne zabave bodo kurenti, ki pa se bodo hitro odpravili naprej, na obiske Faminih marketov, v Vipavi pa se bo zabava nadaljevala s Plesnim centrom ADC, delavnicami, izborom najlepših mask za nagrade in pustnimi krofi za vse maškare.

Pustni torek v Ajdovščini, marec 2011Otroci bodo na svoj račun prišli tudi na pustni torek, ko jih MC Hiša mladih vabi na tradicionalno pustovanje na ajdovske Police. Do tja se bodo maškare napotile v veliki pustni povorki, ki bo ob 16. uri krenila iz centra Ajdovščine. Za še bolj veselo rajanje bosta poskrbela gledališče Ku kuc in plesna skupina EL1. Najlepše in najizvirnejše maske bodo nagrajene.

Za odrasle šeme pa veliko pustno zabavo v soboto zvečer pripravlja KAŠ. Pod šotorom na dvorišču bivše kasarne Srečka Kosovela v Ajdovščini bo v soboto zvečer vroče, saj bodo za ples godli Zmelkoow, Manouche in domači »trubaši« Dejga dejga. kaševo pustovanje Najbolj izvirne maske čakajo lepe nagrade. POMEMBNO – KAŠ bo poskrbel za varen prevoz po dolini – avtobusni prevoz bo urejen od Podnanosa do Sela, za vožnjo v eno smer boste odšteli 1 evro. Pa še – letošnje KAŠ-evo pustovanje ima dobrodelni značaj, 1 evro od vsake prodane karte gre za Sokijev projekt 20 za 20, za glasbene instrumente za šole.

Pustovanja in pustne delavnice pripravljajo tudi v drugih krajih po gornjem Vipavskem, maske pa bodo ta konec tedna in na pustni torek dobrodošle tako-rekoč na vsaki zabavi. Pobrskajte po naših koledarjih dogodkov.