Vlada na obisku

datum: 01.03.2017
kategorija: Novice

V ponedeljek, 6. marca, bo vlada Republike Slovenije na obisku v Severnoprimorski regiji. V Ajdovščini bodo ministri ali državni sekretarji obiskali nekatera dobro stoječa podjetja, si ogledali kako šolarji kuhajo zdravo kosilo svojim vrstnikom, osrednji ajdovski dogodek programa obiska vlade pa bo posvet o reorganizaciji centrov za socialno delo.

 Svoj obisk bo Vlada RS začela na začetku svoje poti, na zajtrku v Lanthierijevem dvorcu v Vipavi. Po delovnem posvetu pa se bodo predsednik, ministri in državni sekretarji razkropili po različnih opravkih po občinah regije.

 

V Ajdovščini bo državna sekretarka ministrstva za zunanje zadeve Darja Bavdaž Kuret obiskala podjetje Pipistrel. Predstavnica kmetijskega ministrstva mag. Tanja Strniša se odpravlja na obisk Mlinotesta. Podjetje C-Astral pa si bo ogledala ministrica za obrambo Andreja Katič. Na OŠ Šturje bo potekala predstavitev projekta Otroci kuhajo otrokom zdravo kosilo, udeležili se ga bosta šolska ministrica dr. Maja Makovec Brenčič, ki se kasneje odpravlja še na obisk COBIK-a, ter državna sekretarka zdravstvenega ministrstva Nina Pirnat.

V Ajdovščini bo potekal tudi eden od posvetov v okviru vladnega obiska – o reorganizaciji centrov za socialno delo, katerega osrednja protagonistka bo ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak.

Ob teh obiskih bo še nekaj zanimivih srečanj v drugih krajih, ki jih ne gre spregledati. Od 12. do 14. ure bo v Dvorani GZS v Novi Gorici potekal strokovni posvet Potenciali krožnega gospodarstva v regiji, ki se ga bo udeležilo več ministrov in drugih predstavnikov vlade. Od 15.45 do 16.30 bo v prostorih občine v Novi Gorici potekalo srečanje ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja z župani iz regije. Ob 14.30 bodo v Dornberku ustanavljali konzorcij vinarjev Vipavske doline ob prisotnosti državne sekretarke na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Tanja Strniša.

Od 18. do 19. ure bo v Dvorani SNG Nova Gorica potekalo zaključno srečanje – Regionalni razvojni dialog za severno Primorsko.