48 let Primorske poje

datum: 03.03.2017
kategorija: Novice

Nocoj se bodo odvili prvi koncerti letošnje, že 48. revije Primorske poje. Skozi leta je eden največjih pevskih dogodkov pri nas rasel in se razvijal ter spodbujal k petju. Dodati velja, da je kljub množičnosti, ali pa prav zaradi nje, skozi ta čas bistveno zrasla tudi kakovost pevskih skupin.

 Uvodni koncerti se bodo nocoj zvrstili v Dobrovem, Postojni in v Trstu. Revija se bo zaključila 23. aprila, ko bo na vrsti še zadnji od skupno 32 koncertov, na katerih bo nastopilo preko 200 zborov, med njimi tudi 10 različnih pevskih zasedb iz ajdovske občine.  Letošnja revija je posvečena 70. obletnici priključitve Primorske matični domovini, 80. obletnici smrti skladatelja Lojzeta Bratuža in 130. obletnici rojstva skladatelja Zorka Prelovca.

 

Občina Ajdovščina bo gostila koncert 1. aprila v Vrtovinu, gostujoče zbore bo pozdravil tudi župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin. V okoliških krajih se bodo koncerti zvrstili še 4. marca v Biljah, 5. marca v Braniku, 18. marca v Šempasu, 25. marca v Podnanosu.