Lavričeva knjižnica zaradi prenove sistema do konca marca zaprta

datum: 23.03.2017
kategorija: Novice

V Lavričevi knjižnici v Ajdovščini v teh dneh prenavljajo izposojevalni sistem, zato bo do konca marca zaprta. Za izposojeno gradivo, ki bi ga morali vrniti v teh dneh, zamudnine ne bodo zaračunavali. Vse ostale enote knjižnice so odprte po rednih urnikih.

 Konec leta 2016 je Lavričeva knjižnica s pomočjo Občine Ajdovščina nabavila novo opremo za posodobitev izposoje in vračanja knjižnega gradiva v osrednji knjižnici v Ajdovščini – notranji in zunanji knjigomat za 24-urno vračanje gradiva. Zunanji knjigomat bo omogočal izposojo in vračanje gradiva tudi v času, ko bo knjižnica zaprta, medtem ko bo notranji omogočal samostojno izposojo.

Preden pa bodo novosti dane v uporabo, je potrebno vse gradivo opremiti s posebnimi nalepkami, ki jih avtomat prepoznava. V osrednji knjižnici hranijo kar okoli 90.000 enot knjižnega in neknjižnega gradiva, na katerih je potrebno dosedanje črtne kode nadomestiti z novimi nalepkami. Delo bo potekalo do konca marca. Vse ostale enote knjižnice – Vipava, Podnanos in Izposojevališče Dobravlje – v tem času delujejo po rednem urniku.