Medgeneracijsko sodelovanje za računalnikom

datum: 20.04.2017
kategorija: Novice

Ljudska univerza Ajdovščina je partner v projektu »Teddy bears in pairs«, v okviru programa Erasmus, v katerem poleg Slovenije sodelujejo še ustanove iz Italije, Španije, Francije in Poljske. Od 18. do 22. aprila so partnerji v projektu na delovnem srečanju v Ajdovščini.

Medvedki v paru Danes se je mednarodna ekipa projekta »Medvedkov v parih« mudila na Občini Ajdovščina in županu Tadeju Beočaninu predstavila svoje delo. Projekt obravnava medgeneracijsko sodelovanje na področju računalniškega opismenjevanja, s poudarkom na e-servisih, ki počasi postajajo nujnost in stalnica našega življenja. V paru mlajši prispeva svoje znanje, starejši pa svoje življenjske izkušnje – tako pridobijo oboji. Projekt, ki mlade vzgaja v odgovorne in aktivne državljane, starejše pa spodbuja k učenju novodobnih znanosti, je dober korak na poti h kakovostnejšemu življenju obeh generacij, meni župan. Gostom je predstavil našo občino, ki veliko pozornosti namenja prav izboljšanju kakovosti življenja občank in občanov.

 

Projekt je komaj na začetku, decembra lani je potekalo prvo, spoznavno srečanje. V Ajdovščini pa se partnerji mudijo na delovnem obisku. Ljudska univerza Ajdovščina jim bo predstavila svoje programe in načine dela.