Dirkaški konec tedna

datum: 21.04.2017
kategorija: Novice

Ta konec tedna bo Ajdovščina v znamenju hitrih in drznih – nocoj se pričenja 7. Rally Vipavska dolina, v nedeljo pa se bodo po naših cestah pomerili tudi gorski kolesarji. Če imate v teh dneh opravke po mestu, bodite pozorni na cestne zapore. Predvsem pa – dobrodošli ljubitelji dirkaških športov!

 Središče Ajdovščine je že zaprto, pripravlja se prizorišče za nocojšnji superspecial 7. Rallya Vipavska dolina. Atraktivna večerna dirka se bo odvila po centru mesta. V soboto pa bodo dirkači opravili štiri hitrostne preizkušnje – Predmeja, Bela, Erzelj in Žablje.

Natančni razporedi tekmovanj, pa tudi zapor in navodila za obiskovalce so objavljeni na spletni strani rallya – kliknite.

Tudi nedelja bo minila v znamenju dirke, le da ne bo tako hrupna in hitra – v Športnem parku Pale bo štart prve dirke B4X Inverted.si pokala Slovenije. Proga poteka od Športnega parka Pale do izvira Hublja, cesta bo v času dirke zaprta za promet. Dogodek se bo pričel z neuradnim treningom ob 14. uri, uro kasneje bodo kvalifikacije, dirka pa se prične ob 16. uri. Organizator dogodka je Kolesarski klub Črn trn. Oglejte si promocijski video. 

Ta konec tedna bo torej v naši dolini pestro, vabljeni na ogled obeh dirk!