Andrej Guček na tradicionalnem dobrodelnem koncertu za Venčka Petriča

datum: 26.04.2017
kategorija: Novice

Nocoj bo čas za dobro glasbo in za dobrodelnost - Andrej Guček, tudi frontman zasavske zasedbe Hiša, bo nastopil na tradicionalnem dobrodelnem koncertu za pomoč hendikepiranim. Letošnji izkupiček bo namenjen za pomoč Venčku Petriču, pobudniku in organizatorju dobrodelnih koncertov. Dobrodošli torej ob 20. uri v Dvorani prve slovenske vlade.

 Venčko Petrič že vrsto let bolega za sklerozo multipleks in revmatoidnim artritisom. Bolezni sta tako napredovali, da je v celoti odvisen od tuje pomoči, ki si jo zagotavlja preko programa Neodvisno življenje hendikepiranih društva YHD. Osebna asistenca mu pomeni neodvisno in svobodno življenje. Prav za pomoč programu se je že pred leti lotil organiziranja dobrodelnih koncertov - prva je nastopila prav zasedba Hiša, katere član Andrej Guček se v zadnjem času predstavlja z lastnimi glasbenimi projekti. Nocoj bo v Dvorani prve slovenske vlade predstavil skladbe z zadnje plošče, ki je izšla lani decembra, in za katero navdih mu je bil Tomaž Pengov. 

Organizacijo letošnjega koncerta sta prevzela Krajevna skupnost Ajdovščina in Pritrkovalsko društvo Ivan Mercina, izkupiček pa gre za pomoč Venčku Petriču. 

Koncert bo nocoj ob 20. uri v Dvorani prve slovenske vlade Ajdovščina.