Ko po Ajdovščini snežijo cvetovi topol, potem je maj …

datum: 08.05.2017
kategorija: Novice

Ajdovščina v maju praznuje. Slavja so se pričela s svečanostjo ob občinskem prazniku, v petek, 5. maja, v ajdovski Dvorani prve slovenske vlade. Osrednji protagonisti proslave so bili letošnji nagrajenci, s kulturnim programom pa so se mladi izvajalci poklonili Hublju.

5. maj 2017  godbaŽe pred začetkom Slavnostne seje ob 5. maju, prazniku občine Ajdovščina, je praznični utrip na Trgu 1. slovenske vlade stopnjeval Mladinski pihalni orkester Ajdovščina, pod vodstvom dirigenta Andreja Kobala, orkester deluje pod okriljem Glasbene šole Vinka Vodpivca.  Zelo slovesno je himno pred začetkom proslave zapela Veronika Knafelc.

Slavnostni govor ob prazniku je pripravil župan Tadej Beočanin - tule je objavljen v celoti.

Za prispevek o letošnjih nagrajencih pa kliknite sem

5. maj 2017 - veronika Sledil je program, ki so ga ustvarjalci naslovili To naše seme. Poklon Hublju, mrzli reki, ki na svoji kratki poti od izvira do izliva daje življenje tej dolini in širše, so pripravili glasbena zasedba Mart z avtorsko ambientalno glasbo, KUD Javorov Hudič z interpretacijo pesnitve Kaplje se igrajo hudournik Ivana Mermolje ter besedili o Hublju Plesničarja, Čibeja ter Staneta Bačarja. Plesni center ADC pa je plesal - koreografija je delo Tamasa Tuze. V ustvarjalni in povedni zgodbi, skozi katero so se prepletali glasba, ples in interpretacija besedil ter z zelo močno simboliko, je človeka upodobila Iris Batista.Režijsko taktirko kulturnega programa je držal v rokah Peter Avbar. 

5. maj 2017 - programMladi so se ponovno izkazali s kreativno ustvarjalnostjo, skozi kulturni program so pokazali bogastvo, na katero smo Ajdovke in Ajdovci lahko ponosni. 

Foto: Fotografsko društvo Veno Pilon Ajdovščina