Športajo kljub vročini

datum: 31.05.2017
kategorija: Novice

Na ajdovskih Policah je včeraj potekalo 4. področno tekmovanje v akvatlonu za osnovnošolce ter prvo za srednješolce, danes pa se na baliniščih v Palah in na Planini odvija balinarski turnir Specialne olimpijade Slovenije 2017.

 

Akvatlon – kombinacija plavanja in teka – je predvsem med mladimi športniki zelo priljubljen. Triatlon klub Ajdovščina je organiziral že četrto področno tekmovanje za osnovnošolce. Plavalni del je potekal v zimskem bazenu Športnega centra Ajdovščina, tekaški pa progi okoli objekta. Udeležba se iz leta v leto povečuje, letos je nastopilo kar 139 osnovnošolcev iz celotne Primorske in Krasa ter 8 varovancev vipavskega CIRIUS-a. Prvič pa je potekalo tekmovanje tudi za dijake. Tekmovalci so nastopili v petih kategorijah, preplavali so od ene do petih dolžin bazena ter tekli na razdalji od 200 do 1000 metrov.

Danes pa v organizaciji VDC Ajdovščina na baliniščih v Palah in na Planini poteka še Balinarski turnir Specialne olimpijade Slovenije 2017. Turnir v Ajdovščini je priljubljen, letos se ga udeležuje kar 17 ekip iz vse Slovenije. Pričel se je s slovesnostjo v Športnem parku Pale, na kateri je športnike pozdravil in spodbudil tudi podžupan Občine Ajdovščina Mitja Tripković. Oba balinarska kluba – tako Petrič Planina, kot tudi klub Društva upokojencev Ajdovščina – pri izvedbi turnirja sodelujeta s svojimi balinišči, pa tudi s prostovoljci, ki pomagajo pri izvedbi tekmovanja. Vsi skupaj pa se trudijo športnikom s posebnimi potrebami omogočiti lepo športno-družabno doživetje.