Vabljeni k sooblikovanju mobilnostnega načrta območja Kastre

datum: 13.06.2017
kategorija: Novice

Občina Ajdovščina je v lanskem letu z objavo arhitekturnega natečaja pričela s procesom urejanja starega mestnega jedra – Kastre v Ajdovščini. Konec februarja je bila med dvanajstimi natečajnimi predlogi izbrana rešitev, ki predvideva revitalizacijo Lavričevega trga na račun ureditve javnega prostora za namen druženja in reprezentativnosti. Vabljeni k sodelovanju, z odgovori na anketna vprašanja boste pomagali sooblikovati mobilnostni načrt območja.

 Pred uvajanjem korenitih sprememb želi Občina poskrbeti, da bo življenje prebivalcev, trgovcev, oseb z oviranostmi, starejših, mladih družin in drugih nemoteno potekalo naprej in se razvijalo. V ta namen je v letu 2015 že uredila novo parkirišče ob Hublju, ki bo lahko delno nadomestilo pomanjkanje parkirnih mest po preureditvi na Lavričevem trgu.

Eden od predhodnih ukrepov je tudi izdelava mobilnostnega načrta, ki ga bo občina pripravila pred izvedbo kakršnihkoli sprememb. Mobilnostni načrt je dokument, ki določa različne ukrepe za zagotavljanje funkcionalnosti območja za vse uporabnike kljub omejevanju prometa. V primeru Lavričevega trga se bo mobilnostni načrt ukvarjal predvsem s prometnim režimom in vprašanji dostav, dostopov za poslovne uporabnike, stanovalce, obiskovalce in za nekatere specifične uporabnike. 

Občina Ajdovščina želi mobilnostni načrt izdelati z vašo pomočjo, zato vas vljudno prosimo, če ga z odgovori na anketna vprašanja pomagate sooblikovati.  

Anketa - mobilnostni načrt območja Kastre