Pred nami je živahen konec tedna

datum: 16.06.2017
kategorija: Novice

Foto Matjaž Jazbar, Lokalne Ajdovščina

Množica turističnih, kulturnih in športnih prireditev ta konec tedna napoveduje, da se je v Ajdovščini pričelo poletje. Kriški semanji dnevi, Festival zelena, Colska 2017, triatlon na Vogrščku, in še veliko več se bo dogajalo ta konec tedna. Pobrskajte po novem spletnem koledarju na portalu Lokalne Ajdovščina.

 Kriški semanji dnevi vabijo v objem srednjeveškega mesteca od danes popoldan, pa do nedelje zvečer. Tržnico lokalnih pridelkov in izdelkov bodo skozi ves konec tedna pestrili kulturni in družabni dogodki za otroke in odrasle. Podrobnosti najdete na tej povezavi. 

 

Festival vina zelen 2017 bo to soboto popoldan drugič predstavil bogato bero avtohtone vipavske sorte. Predstavilo se bo kar 40 vinarjev iz Vipavske doline. Več o festivalu. 

Začelo se je s plavanjem ... Foto Maj Blatnik Med športnimi dogodki velja izpostaviti triatlon na Vogrščku v organizaciji Triatlon kluba Ajdovščina, ki bo potekal v soboto in nedeljo. Dogodek prirejajo že peto leto, letos bo prvič trajal dva dni, triatlonskima preizkušnjama (za vsakogar in štafeta ter sprint kros triatlon za državno prvenstvo) se prvič pridružuje še kros duatlon, prav tako v ljubiteljski izvedbi (za vsakogar ali štafeta) in za državno prvenstvo. Podrobnosti na spletni strani Triatlon kluba Ajdovščina.

 

Še več napovedi pa po novem najdete v spletnem koledarju dogodkov na portalu Lokalne Ajdovščina – kliknite: www.lokalne-ajdovscina.si/koledar_dogodkov/