Priznanji za izjemne dosežke plesalcem ADC

datum: 20.06.2017
kategorija: Novice

Župan Tadej Beočanin, evropska prvakinja Nina Ukmar in Aljoša  Möderndorfer, koreograf članske formacije ADC, ki je na EP na Poljskem osvojila bronasto kolajno.

Minuli konec tedna je v poljskem Walbrzychu potekalo evropsko prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih, kjer so z velikanskim uspehom nastopili tudi plesalke in plesalci ajdovskega Plesnega centra ADC. Ponedeljkovega večernega sprejema pred MC Hišo mladih se je udeležil tudi župan Tadej Beočanin.

Sprejem ADC, junij 2017Plesalke in plesalci ADC so si vstopnico za evropsko prvenstvo prislužili z odličnimi nastopi na domačih tekmah v lanski sezoni. Prvenstva na Poljskem so se udeležili pod pokroviteljstvom Plesne zveze Slovenije. Nina Ukmar je postala evropska prvakinja v hip-hopu, članska formacija ADC je s točko Presha v hudi konkurenci osvojila bronasto kolajno. Odlično pa je svoje delo opravila tudi mala članska skupina, ki je med 40 uvrščenimi skupinami pristala na 10. mestu.

V ponedeljek po zmagovitem koncu tedna sta Športna zveza Ajdovščina in Plesni center ADC na dvorišču MC Hiše mladih priredila sprejem za uspešne tekmovalce. Čestital predsednik ŠZ Ajdovščina Miloš Popovič, Alice Stojko Saliu, predsednica kluba, je predstavila pot do uspehov. Sprejema se je udeležil tudi župan Tadej Beočanin, ki se je društvu najprej zahvalil za aktivno delovanje v občini – plesalke in plesalci so s svojim delovanjem in mnogimi nastopi na različnih prireditvah postali sestavni del družbenega in družabnega življenja naših krajev. Nini Ukmar in ADC članski formaciji pa je nadvse ponosen izročil Priznanje župana Občine Ajdovščina za posebne dosežke.