Prihodnjega septembra v novo glasbeno šolo

datum: 27.06.2017
kategorija: Novice

Nekdanja stavba 2 Osnovne šole Danila Lokarja postaja nova ajdovska glasbena šola. Energetska sanacija in celovita prenova objekta bo zaključena v letu 2018.

Glasbena šola v gradnji Rekonstrukcija stavbe je najprej zahtevala rušitvena dela – zaradi slabe toplotne in zvočne izolacije, pa tudi zaradi ureditve dvorane, je bil porušen del plošče. V celoti so odstranjena okna, vrata ter tlaki v pritličju in nadstropju. Prenovljeni bosta streha in fasada, vgrajeno bo novo stavbno pohištvo, predvidena je izvedba toplotne izolacije celotnega toplotnega ovoja stavbe. Z rekonstrukcijo se bo pridobilo 19 individualnih učilnic, dve učilnici za skupni pouk, prostor za balet, prostor za vaje orkestra in dvorana, ki bo služila tudi kot učilnica za poučevanje orgel ter vsi potrebni servisni prostori. Etaže in medetaže objekta bo povezovalo dvigalo, dovolj

veliko tudi za prevoz večjih inštrumentov.

Investitorja energetske in celovite prenove objekta sta Občina Ajdovščina in Ministrstvo za infrastrukturo, ki bo k celotni vrednosti primaknilo delež upravičenih stroškov energetske prenove v višini 223,653 evra. Pogodbena vrednost del za celotni projekt, vključno z DDV, je okoli 1,6 milijona evrov. Preko javnega razpisa izbran izvajalec, podjetje As-primus iz Cerknice, bo objekt uredil do konca maja 2018. Nato preko poletja sledi še nameščanje opreme in selitev. 1. septembra 2018 pa bo Glasbena šola Vinko Vodopivec Ajdovščina pouk pričela v novi stavbi. 

logo17

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada/Evropskega sklada za regionalni razvoj (www.eu-skladi.si).