Stroji bodo zaropotali v Čohih v Lokavcu

datum: 04.07.2017
kategorija: Novice

Projekt ureditve kanalizacije in vodovoda v zaselku Čohi v Lokavcu je tik pred realizacijo. Gradilo bo podjetje Stopar, hkrati z urejanjem komunalne infrastrukture bo napeljana optika.

Skladno z načrtom razvojnih programov se uresničuje projekt ureditve komunalne infrastrukture – vodovoda in kanalizacije – v zaselku Čohi v Lokavcu. Hkrati bo napeljano še optično omrežje. Primarni vodi vodovodnega in kanalizacijskega omrežja bodo napeljani tudi do zaselkov Brod in Slokarji. Najugodnejšo ponudbo je na javni razpis prijavilo podjetje Stopar iz Lokavca, ki bo kmalu uvedeno v delo. Vrednost celotne investicije (projekti, nadzor, izvedba) je okoli 1.100.000 evrov. Načrtovani štiriletni terminski plan pa je zaradi nižje končne cene od ocenjene vrednosti skrajšan za leto dni – investicija bo tako zaključena že v letu 2019.

Projekt vključuje tudi izvedbo vodovodnih in kanalizacijskih priključkov, ki so obvezni za vsa gospodinjstva. V zaselku Čohi bo tako urejenih približno 30 priključkov na kanalizacijsko in vodovodno omrežje. Občani bodo priključke plačevali po subvencionirani ceni – za vodovodni priključek je potrebno odšteti 800 evrov, za kanalizacijski priključek pa je današnja revalorizirana cena (po sklepu OS iz leta 2007) 469 evrov.