Prevzema Mlinotesta pravnomočno zaključen

datum: 05.07.2017
kategorija: Novice

Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) je prejela sodbo vrhovnega sodišča, s katero je to zavrnilo pritožbo Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD) na sodbo upravnega sodišča glede prevzema Mlinotesta. S tem je postopek prevzema Mlinotesta pravnomočno zaključen.

 

ATVP je v prevzemnem postopku družbe Mlinotest s strani družbe Mlino od VZMD prejela zahtevo za udeležbo v prevzemnem postopku ter zahtevo za vpogled v spis. Obe je ATVP zavrnila in avgusta lani družbi Mlino z odločbo izdala dovoljenje za prevzemno ponudbo Mlinotesta, so spomnili v ATVP. Nato je VZMD zoper ravnanje ATVP vložilo tožbo na upravno sodišče, ki jo je v začetku januarja zavrglo. VZMD se je na to pritožilo na vrhovno sodišče, ki je pritožbo 20. junija zavrnilo ter potrdilo sodbo in sklep upravnega sodišča.

Mlinotest je lani ustvaril 57,5 milijona evrov prihodkov in 1,15 milijona evrov čistega dobička. Na petkovi skupščini so delničarji odločili, da znaša dividenda 0,28 evra na delnico. Občina Ajdovščina ima v lasti 213.698 delnic Mlinotesta in bo 28. julija prejela nekaj manj kot 60 tisoč evrov dividend.