Optika se širi po Ajdovščini

datum: 13.07.2017
kategorija: Novice

Po območju naše občine se širi optično omrežje, ki uporabnikom omogoča višje internetne hitrosti in boljšo izkušnjo spremljanja televizije. V Telekomu Slovenije predvidevajo, da bo gradnja v sodelovanju s krajani in občino potekala tekoče, tako da bi izgradnjo celotnega novega optičnega omrežja na predvidenem območju zaključili do konca leta 2017.

 Glavna prednost optičnega omrežja je velika pasovna širina, ki omogoča hitrejši, zanesljivejši in varnejši prenos podatkov, saj je optična povezava manj občutljiva na elektromagnetne motnje in udar strele. Optično omrežje zagotavlja kakovostno uporabo širokopasovnih storitev, kot so televizija, internet in internetna telefonija. Trenutno dela potekajo na območju krajev Selo, Malovše in Gojače. Krajani se za prehod na optiko odločite že v času gradnje, kasneje bodo namreč dodatni izkopi za povezave do hiš potekali z daljšim časovnim zamikom. 

Za več informacij se obrnite na Telekom, brezplačna številka za informacije je 080 8000, lahko pa jim pišete na e-naslov tcng@telekom.si ali info@telekom.si. Sicer pa lahko vsi zainteresirani gradnjo optičnega omrežja Telekoma Slovenije po vsej Sloveniji spremljate na spletni strani http://ts.si/gradnja-optike, kjer lahko preverite tudi možnosti na posameznih lokacijah.