Rock Batuje petnajstič - tudi zadnjič?

datum: 21.07.2017
kategorija: Novice

Konec prihodnjega tedna, natančneje v petek, 28. julija, bodo Batuje ponovno v znamenju rock glasbe. Letos že petnajstič, po besedah organizatorjev pa tudi zadnjič. V 15 letih so v športnem parku priredili 14 koncertov, v vseh teh letih je nastopilo več kot 30 glasbenih skupin, ki jih je prišlo poslušat 40.000 ljubiteljev glasbe.

V petek, 28. julija, se bo v Športnem parku v Batujah odvila ena najodmevnejših poletnih prireditev na Primorskem, koncert Rock Batuje. Osem ur rokovske glasbe za 8 evrov bi moralo prepričati vsakogar, ob tem pa tudi imena nastopajočih, tokrat izključno s slovenske glasbene scene.

batuje1Odprtje večera (ob 20.00) bo pripadla lokalni skupini Unitisti, ki bodo občinstvo ogrevali pred nastopom glavnih protagonistov tega večera. Na batujski oder bosta prvič stopili skupini Tabu in Mi2. Po dolgih trinajstih letih se v Batuje vračajo Zmelkoow, ki bodo predstavili album Pionirji Divergentnega Marketinga, seveda pa ne bodo manjkale niti stare uspešnice. Kot se za konec spodobi, bodo zadnji ton zaigrali domači Skalpi, zaradi katerih se je neverjetna pot prireditve Rock Batuje sploh začela.

Rock Batuje je pomemben glasbeni dogodek v Vipavski dolini, ki je v vseh teh letih privabljal obiskovalce iz širše okolice, kar nekaj pa tudi iz tujine. Organizacija tako velike prireditve temelji na prostovoljnem delu domačinov in njihovih prijateljev, ki so dolga leta vztrajali kljub neprestanim bitkam z vremenom, negotovostjo glede obiska, birokracijo.

Cena vstopnic v predprodaji znaša 8 evrov, na dan koncerta 10 evrov, po 22. uri pa 12. Motoristi bodo imeli posebej ograjen parkirni prostor tik ob prizorišču, poskrbljeno bo tudi brezplačno kampiranje v ograjenem prostoru s pitno vodo.

Več informacij: www.rockbatuje.com ali www.facebook.com/rock.batuje