Mlinarke začele s pripravami

datum: 04.08.2017
kategorija: Novice

Rokometašice ŽRK Mlinotesta so ta teden začele s pripravami na novo sezono. Ekipa je čez poletje doživela kar nekaj sprememb. Ne glede na to cilji ostajajo enaki kot prejšnja leta – eno od prvih treh mest.

 

Sprememba se je zgodila že na vratarskem položaju – prva vratarka zadnjih štirih let Sandra Srečković je pri 31 letih obesila copate na klin. Sandra ima veliko zaslug pri imenitnih dosežkih kluba v zadnjem času. Nadomestila jo bo sedem let mlajša rojakinja iz Niša Milena Petković (na fotografiji), ki se zgleduje po srbski vratarski legendi Darku Staniću (branil je tudi za Koper). Milenina specialnost je obramba 'zicerjev'.

Klub je zapustila tudi Hristina Nedeljković, ki je prišla v Ajdovščino v drugem delu sezone, ko se je Zuličeva nepričakovano vrnila v matični Krim. Nedeljkovićeva je prestopila v Rapid iz Bukarešte.

Nov in hkrati star obraz na pripravah je Ana Zrimšek, 22-letna desnokrilna igralka, ki se v Ajdovščino vrača po letu premora. Ano odlikuje tudi dobra igra v obrambi.

Najmlajša med novinkami je 20-letna Urša Zelnik, krožna napadalka, ki se je v zadnjih sezonah dokazovala v ekipi Naklega.

Članica Mlinotesta je tudi uradno postala organizatorka igre Tjaša Rudman, ki je lani v Ajdovščini igrala kot posojena igralka novomeške Krke.

Kot je običaj, se vsakoletne priprave začenjajo z nabiranjem kondicije, da pa trdo delo lažje mine, z zanimivimi prijemi skrbi kondicijski trener Aleksander Lapajne.