Zven grajskih sten v Vipavskem Križu

datum: 29.08.2017
kategorija: Novice

Big Band NOVA in Tinkara Kovač, foto Mateja Pelikan

V Vipavskem Križu bo jutri zvečer zadnjič odzvanjalo od grajskih sten - s koncertom Big banda NOVA ter gostjama Tinkaro Kovač in Paolo Rossato se zaključuje letošnji niz glasbenih dogodkov Zven grajskih sten v organizaciji Glasbenega društva Nova.

Poletna glasbena zgodba se v Vipavskem Križu, ob podpori Občine Ajdovščina, odvija že drugo leto zapored. Sredi avgusta so na osrednjem vaškem trgu Vipavskega Križa godli člani zasedbe TrobiNova, z razgibanim programom - od klasike do jazzovskih priredb in filmske glasbe. Prejšnji teden je v samostanski cerkvi potekal koncert dua Astratto - Tea Plesničar na harfi in flavtist Blaž Snoj. Zazvenela so predvsem dela skladateljev iz obdobja pozne romantike, pa vse do 21. stoletja. 

Koncertni cikel pa v sredo, 30. avgusta, na grajskem dvorišču zaključuje Big Band NOVA, z gostjama Tinkaro Kovač in Paolo Rossato. Big Band NOVA deluje nepretrgoma od ustanovitve Glasbenega društva NOVA leta 1996. V njem sodelujejo mladi talenti, ljubitelji in profesionalni glasbeniki, ki so skupaj postali širše prepoznaven ansambel, s katerim nastopajo mnoge slovenske pevske zvezde, gostili pa so tudi jazz in gospel pevke iz ZDA. Tinkara Kovač, slovenska pop-rock pevka, flavtistka in pedagoginja, je z Big Bandom NOVA nastopila že ob različnih priložnostih. Znani napevi Tinkarinih uspešnic zazvenijo v bigbandovski podobi, program pa Tinkara popestri še z dodatkom pop in jazz standardov. Paola Rossato je kantavtorica, kitaristka, pevka in pedagoginja iz Gorice. S svojo plodovitno in kvalitetno glasbeno ustvarjalnostjo je že večkrat opozorila nase in za svoje pesmi prejela vrsto priznanj na državnih in mednarodnih tekmovanjih.

Glasba se ob prijetnih poletnih večerih v Križu spoji z vinom, ob katerem se poslušalci družijo z izvajalci. Vabljeni na zadnji koncert v letošnjem nizu, v sredo, 30. avgusta ob 20.30. Vstopnina je 5 evrov in vključuje tudi kozarec vina. Za aktivne učence glasbenih šol je vstopnina 2 €.