Vrhunski zaključek počitnic v Ajdovščini

datum: 30.08.2017
kategorija: Novice

Za lepši začetek novega šolskega leta se počitnice v Ajdovščini zaključujejo naravnost vrhunsko – s celo kopico atraktivnih športno-družabnih prireditev. Če še razmišljate kako bi si popestrili zadnji po počitnicah dišeč konec tedna – dobrodošli pri nas!

Bajk fest plakat 2017.jpgŠe posebej živahna bo sobota ko se bodo v Palah združili Kolesarski festival Ajdovščina, tek čez ovire Wotr in festival obrtnih pivovarn Pivomanija.

Posebna poslastica letošnjega Kolesarskega festivala bo evropska serija discipline Four cross (4X), ki bo prva tovrstna tekma v Sloveniji, štela bo tudi za točke evropske 4X serije, zato si na štartu lahko obetamo vrhunsko mednarodno udeležbo, seveda tudi aktualnega svetovnega prvaka Mitjo Ergaverja. Festival pa bo ponudil še mnogo več atraktivnih in zabavnih dogodivščin, na svoj račun bodo lahko prišle tudi družine, za katere bodo organizirane krajše in daljše kolesarske ture v okolici. Za več informacij pa pobrskajte tule.

Že zjutraj pa se bo po obronkih in po središču mesta odvil posebne vrste tek čez ovire Wotr. Teklo se bo v naravi po pešpoteh, stezah in kolovozih, celo po rekah, za popestritev pa bodo tekmovalci morali premagovati različne ovire, območja brezpotij – prav te so za tekmovalce poseben izziv. Zmagal bo vsak, ki bo sam ali s pomočjo sotekmovalcev uspešno premagal vse ovire in prišel do cilja. Tek je nadvse zanimiv in zabaven tudi za gledalce – kliknite za več informacij

Domače športne dogodke bodo obiskali tudi kolesarji na dobrodelnem kolesarjenju severnoprimorskih Lions klubov, za pomoč slepim in slabovidnim. Kolesarje bo v Ajdovščini pozdravil tudi župan Tadej Beočanin.

V soboto od 13. ure naprej bo dvorišče MC Hiše mladih zasedel že 3. festival malih slovenskih pivovarjev Pivomanija. Predstavilo se bo kar 18 slovenskih pivovarn. Posebno okuševalno presenečenje pripravlja domača pivovarna Pelicon, gostiteljica festivala. Poskrbljeno bo tudi za kulinarično ponudbo. Več informacij.

Živahno bo ta konec tedna tudi na Gori – na Predmeji bo šagra, na Otlici pa Angelska nedelja.