Klub mladih podjetnikov Vipavske doline

datum: 08.09.2017
kategorija: Novice

Na Območni obrtno-podjetniški zbornici Ajdovščina so včeraj ustanovili Klub mladih podjetnikov Vipavske doline, ki bo mladim omogočil mreženje, spoznavanje in sodelovanje. Sestajali se bodo vsak prvi četrtek v mesecu, dobrodošli novi mladi podjetniki.

UstanovnosrečanjeKlubamladihpodjetnikovVipavskedoline-14.jpgKot je povedal predsednik OOZ Ajdovščina David Pizzoni, se je potreba po tovrstnem klubu kazala že dalj časa, saj je v našem okolišu vse več mladih, ki vstopajo na trg podjetništva. V klub se je na ustanovnem sestanku vključilo kar 45 članov. To so mladi prevzemniki že obstoječih podjetij in tisti, ki so se odločili za samostojno pot z lastno podjetniško idejo. Namen kluba je mreženje, izmenjava izkušenj in kontaktov, izobraževanje, pomoč pri iskanju in odpiranju novih trgov, pa tudi pogovori z zanimivimi gosti iz sveta podjetništva ter druženje. Pravila delovanja kluba bodo sprejeta na naslednjem srečanju v oktobru, ko bo imenovano tudi vodstvo kluba.

Gost ustanovnega srečanja je bil predsednik Slovenian Business Cluba in večinski lastnik Postojnske jame d. d. Marjan Batagelj. Mladim je v intervjuju svetoval, naj ostajajo odprti za delovanje na različnih poslovnih področjih in naj ne sledijo instant podjetniškim priročnikom, temveč naj uporabljajo lastno pamet in naj ne popuščajo pritisku množice. “Za dober spanec pa se izogibajte bank in zavarovalnic,” je še dodal Batagelj in s tem predal pomembno sporočilo odgovornega poslovanja brez (prevelikih) tveganj.    

To je prvi tovrstni klub v okviru obrtno podjetniške zbornice v Sloveniji. Po ajdovskem zgledu podobna kluba ustanavljajo že v Kranju in Kopru. V načrtu pa je tudi medklubsko sodelovanje. Mladi, ki bi se želeli vključiti v Klub mladih podjetnikov Vipavske doline, ste dobrodošli. Srečevali se bodo enkrat mesečno, naslednje srečanje bo torej prvi četrtek v oktobru.