Na InCastri tudi ETM in Fly-in

datum: 18.09.2017
kategorija: Novice

V petek in soboto, 22. in 23. septembra, bo Ajdovščina v znamenju industrije in podjetništva. V okviru prireditve InCastra bomo obeležili tudi Evropski teden mobilnosti. Izhodišče za oglede in predstavitve domačega gospodarstva bo ajdovsko letališče, vzporedno pa bo potekal še letalski dogodek Fly-in.

Obeta se zanimiv dvodnevni dogodek – petek bo namenjen predvsem osnovnošolcem in dijakom, ki se že zanimajo za zaposlitev. Zanje bodo organizirani ogledi in predstavitve dejavnosti, vezane na delo podjetij, predvsem z namenom spoznavanja podjetja in poklicev. Sodelovalo bo kar 24 podjetij različnih branž

 

Sobota bo bolj razgibana, saj se bodo na ajdovskem letališču v okviru dogodka Fly-in srečali piloti ultralahkih letalnih naprav in ostalega splošnega letalstva. Osrednje dogajanje – predstavitev podjetij, ki si jih bo tudi v soboto mogoče vodeno ogledati – bo spremljal pester spremljevalni program.

ETM2016-pasica-300x250.pngPrva InCastra bo tudi v znamenju Evropskega tedna mobilnosti. Občina Ajdovščina bo na dogodku predstavljala nedavno sprejeto Celostno prometno strategijo. Cilj predstavitve je promocija hoje in kolesarjenja ter spodbujanje k skupnim prevozom pod sloganom »združimo moči, delimo si prevoz«. Na prizorišču bo nameščena veliko fotografijo Ajdovščine, na kateri bodo označena vsa podjetja, ki jih bo mogoče tega dne obiskati. 

 ETM2017_slogan.jpg