Lavričeva knjižnica v novi sezoni

datum: 19.09.2017
kategorija: Novice

Poletje se preliva v jesen, naša osrednja knjižnica v Ajdovščini je torej ponovno odprta tudi ob sobotah. Nocoj že vabi na prvi literarni dogodek v novi sezoni, konec septembra pa zaključuje še zadnjo poletno akcijo.

 Tudi knjižnica ima za seboj bogato poletje – poletna vročina marsikaterega bralca privabi v klimatizirano družbo knjižnih polic, predvsem pa so tudi letošnje poletje knjige na veliko odhajale z bralci na počitnice. Knjižnica je bralno kratkočasenje ponudila tudi obiskovalcem Letnega kopališča Ajdovščina, za otroke pa je skozi vse poletje prirejala kratkočasenja ob zgodbah.  

Že od 1. septembra je naša osrednja bralna ustanova utirjena nazaj v redni letni urnik – osrednjo ajdovsko knjižnico lahko obiščete vsak delovni dan od 9. do 18. ure, ob četrtkih spijo uro dlje, ob sobotah pa odpirajo že ob 8. uri, med policami pa lahko brskate do 13. ure. Na redne urnike so prešle tudi ostale enote knjižnice – kliknite. Na pot se je že odpravil tudi bibliobus, letos ima potujoča knjižnica dodatno postajališče v Stovški vasi v Vrtovinu, novost pa je tudi dostop do urejenega šolskega dvorišča v Skriljah, do koder lahko po novem pripelje bibliobus. 

Prvi redni literarni dogodek po poletju se bo v knjižnici zgodil nocoj – predstavitev knjige Bela vrata Bojana Bizjaka, roman bo avtor predstavil sam, odlomke bo prebirala Aleksandra Petković, na kitaro bo zabrenkala Mojca Bence. V petek, 22. septembra, bodo v osrednji knjižnici gostovale Jesenske serenade, vabljeni na koncert z naslovom Če je glasba hrana ljubezni. Za konec septembra pa je napovedana še zaključna prireditev poletne akcije Poletavci.  Ob vsem tem so se z delom lotili tudi že študijski krožki, pa bralna srečanja in ure pravljic.