Novost na spletišču Cestne zapore

datum: 12.10.2017
kategorija: Novice

Dobro leto bo minilo, odkar lahko preko spleta spremljate cestne zapore na lokalnih in občinskih cestah v Ajdovščini. Novost na spletišču pa so lokacije prikazovalnikov hitrosti ter aktualni statistični podatki meritev.

 Na spletnem mestu Cestne zapore, v okviru spletne strani Občine Ajdovščina, so sproti zabeležene vse zapore občinskih in lokalnih cest. Spletišče, prilagojeno tudi za mobilnike, se je v letu dni dobro prijelo, saj ima mesečno že preko 3000 ogledov, vedno več pa je tudi uporabnikov, ki želijo prejemati obvestila o aktualnih zaporah.

Po novem so na spletnem interaktivnem zemljevidu cestnih zapor označene tudi lokacije prikazovalnikov hitrosti – za sedaj dve stalni pri OŠ Danila Lokarja v mestu Ajdovščina ter na Colu. Za obiskovalce spletišča pa bodo zagotovo najbolj zanimivi lokacija in statistični podatki premičnega prikazovalnika, ki se trenutno nahaja v Plačah. Ob lokacijah prikazovalnikov se stalno beležijo tudi najvišje, najnižje in povprečne izmerjene hitrosti, odstotek prekoračitev in še nekateri drugi podatki. V nadaljevanju bi želeli spletišče cestnih zapor povezati z državno bazo, tako bi bili na enem mestu zbrani podatki o zaporah in stanju vseh cest na območju naše občine.