Filmski teden v Ajdovščini

datum: 16.10.2017
kategorija: Novice

V Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini bodo ves teden potekale projekcije izbranih filmov. Projekt Teden filma za učence osnovnih in srednje šole že tretje leto zapored izvaja Osnovna šola Dobravlje v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Ajdovščina.

pojdizmano-04-l.jpgZ ogledom filmov in uvajanjem filmske vzgoje je učencem omogočen ogled kakovostnih filmov, učitelji pa s pomočjo filmske umetnosti razvijajo inovativne učne pristope ter spodbujajo kulturno vzgojo. Filmi so izbrani skladno z zastavljenimi letnimi cilji – po projekcijah namreč potekajo pogovori z učenci, na teme, ki so aktualne za posamezno učno obdobje.

Letošnji filmski teden prinaša tri filme novejše produkcije. Razredna stopnja si bo ogledala animirano družinsko pustolovščino Hokus pokus Albert, o dečku, ki si želi imeti psa. Predmetni stopnji je captainfantastic-05-l.jpgnamenjen slovenski mladinski pustolovski triler Pojdi z mano, najstniška zgodba o odraščanju, ljubezni, prijateljstvu in junaštvu. Za srednješolce pa bo predvajanja komična in hkrati ganljiva romantična drama Kapitan Fantastični.

Ministrstvo za kulturo je projekt povezovanja šol in sodelovanja z Zvezo kulturnih društev Ajdovščina ter Občino Ajdovščina prepoznalo kot primer dobre prakse, tako je bila OŠ Dobravlje že večkrat povabljena, da ga predstavi.