Krožišče pri pokopališču – začetek del

datum: 03.11.2017
kategorija: Novice

Gradbeniki so počakali, da je minil dan mrtvih in z njim gneča pri ajdovskem pokopališču, nakar so začeli s prvimi deli pri gradnji novega krožišča. Tako je danes že zaprt del Goriške ceste, obvoz pa poteka po Gregorčičevi ulici mimo pokopališča.

Krožišče, ki bo zgrajeno na območju nekdanje cestne baze, bo razrešilo številne prometne zagate v tem delu Ajdovščine. Povezovalo bo Goriško z Lokavško cesto ter Gregorčičevo ulico in območje obrtne cone. Predvsem bo olajšalo tovorni promet proti Lokavcu in na Goro. Zadnji konec Gregorčičeve ulice (ki se zdaj priključuje na Goriško cesto pod nevarno ostrim kotom) bo po ureditvi krožišča zaprt za promet, kar bo priložnost za ureditev ploščadi pred starim vhodom na pokopališče. Novo krožišče bo urejeno s pločniki in javno razsvetljavo.

Naložbo v krožišče skupaj izvajata Občina Ajdovščina in Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo. Vrednost del znaša 536.000 evrov, na občino Ajdovščina pa odpade nekaj manj kot polovica naložbe. Izvajalec del je koprski Grafist, ki je na javni razpis poslal najbolj ugodno ponudbo. Dela mora končati v pol leta.