Salon Okusi Vipavske na Slovenskem festivalu vin

datum: 14.11.2017
kategorija: Novice

V okviru 20. Slovenskega festivala vin v Ljubljani bo petek, 17. november, tudi v znamenju Vipavske doline in sicer kot salon Okusi Vipavske. V Hotelu Slon bo med 14. in 20. uro 'zadišalo' po dobrotah kulinarične tradicije Vipavske doline.

Salon Okusi Vipavske predstavlja vipavske vinarje, ponudnike vipavskih dobrot in turistično informacijske centre Vipavske doline. V ospredju predstavitve bo Vipavska dolina kot izjemen vinorodni okoliš z edinstvenimi vinskimi sortami in značilnim 'terroirjem'. Predstavili jo bodo vrhunski mojstri kulinarike iz Vipavske doline, ki s svojimi kreacijami presegajo tradicijo in ustvarjajo nov kulinarični svet. Gre za podoben model, kot ga že več kot desetletje goji festival Okusi Vipavske na dvorcu Zemono. Za 18. uro je napovedan program, ki bo predstavljal vrhunec salona. Nosilec dogodka je Razvojna agencija ROD iz Ajdovščine.

Jubilejni, 20. Slovenski festival vin, ki ga oglašujejo kot 'festival vseh festivalov', bo potekal 17. in 18. novembra 2017 v GH Union in hotelu Slon v Ljubljani, gostil pa bo več kot deset partnerskih salonov, med njimi tudi Okuse Vipavske. V okviru festivala vin je potekalo tudi tradicionalno ocenjevanje vin. V komisiji je sodelovala tudi nekdanja slovenska vinska kraljica Špela Štokelj s Planine. Med vipavskimi vini se je najbolje odrezal cabernet sauvignon letnik 2013 iz kleti Zgonik iz Branika, ki je z oceno 18,360 osvojilo 2. mesto med rdečimi suhimi vini.