Krožišče pri pokopališču

datum: 21.12.2017
kategorija: Novice

Po močnem deževju, ki je gradbince prisilil k 'počitku', se dela na krožišču pri pokopališču pospešeno nadaljujejo, še vedno z urejanjem komunalne infrastrukture.

Območje je dobilo novo vodovodno napeljavo, prav tako ločeno meteorno in fekalno kanalizacijo, v teku je selitev trafo postaje, začeli so tudi že s prestavljanjem telekomunikacijskih vodov.

Šele po celoviti ureditvi komunalnih vodov bo prišla na vrsto prometna ureditev, pločniki in javna razsvetljava. Tudi do otoka sredi krožišča bosta napeljana voda in elektrika, za hortikulturno ureditev oziroma videz krožišča pa še zbirajo ideje. Računajo, da bi se skozi novo krožišče lahko zapeljali že na pomlad.

krozisce2Goriška cesta je v tem delu še vedno zaprta za ves promet, občani pa so se že navadili na obvoze - za središče mesta po Gregorčičevi ulici, za Ribnik oziroma trgovske centre na obrobju pa je hitrejša pot po obvoznici.

Naložbo v krožišče skupaj izvajata Občina Ajdovščina in Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo. Vrednost del znaša 536.000 evrov, nosilec del pa je koprski Grafist.