Sezona pohodništva

datum: 04.01.2018
kategorija: Novice

Ta konec tedna se pričenja nova sezona organiziranega pohodništva - Planinsko društvo Ajdovščina vabi na tradicionalni nočni pohod na Čaven, KS Cesta pa prireja že 9. novoletni pohod, letos se bodo spoznavali s sosedi iz Črnič, Batuj in Sela.

Stomaž 87, to hišno številko nosi planinska koča Antona Bavčerja na Čavnu Če še niste potrošili vseh kalorij, ki so se nabirale med božično-novoletnimi prazniki, potem se vam ta konec tedna ponuja dobra rešitev, napovedana sta dva zanimiva pohoda.

Ljubitelji zahtevnejših pohodnih tur se lahko odpravite na tradicionalni nočni pohod na Čaven, kamor v soboto zvečer vabi Planinsko društvo Ajdovščina. Zbor pohodnikov je v soboto, 6. januarja, ob 18. uri, na parkirišču pri cerkvi v Lokavcu. Pohod bo vodil izkušeni vodnik Vladimir Lemut, hoje bo za 2 do 3 ure. Poleg obvezne čelne svetilke je nujna tudi vremenu primerna oprema – zgornji del Čavna je namreč zasnežen.

Zanimivo bo tudi v nedeljo, ko bo potekal že 9. pohod Spoznajmo soseda, letos torej krajane Črnič, Batuj in Sela. Pohod vsa ta leta prireja Krajevna skupnost Cesta, vsako leto v druge kraje v naši občini. Zbor pohodnikov je v nedeljo, 7. januarja, ob 8.30, pred šolo v Črničah. Pohod bo predvidoma trajal okoli 5 ur, na zaključku pa bo organizirana malica in prijetno druženje.