Kaj si velja ogledati v Lokavcu

datum: 05.01.2018
kategorija: Novice

V okviru participativnega proračuna Občine Ajdovščina, imenovanega Moja pobuda, je pod streho (dobesedno pod strešico) še en projekt, informativna tabla v Lokavcu. S krajšo slovesnostjo so jo namenu predali še pred novim letom.

Pobudo za osrednjo informativno tablo je vložila krajanka Alenka Furlan, ob tem pa še za postavitev smernih tabel za posamezne zaselke Lokavca. Njena pobuda je na glasovanju dobila dovolj podpore in tako informativna tabla že stoji, za smerne table po zaselkih pa je potrebno pridobiti še nekaj soglasij. »Tabla ni namenjena nam krajanom, pač pa obiskovalcem našega kraja, da bi se bolje znašli, da bi se ustavili in si ogledali katero od znamenitosti v okolici,« je na slovesnosti poudaril predsednik krajevne skupnosti Lokavec in občinski svetnik Angel Vidmar.

 

lokavectabla2Informativno tablo so zasnovali v TIC-u Ajdovščina, fotografije pa so prispevali člani fotografske skupine Primorski Škljoc, ki deluje v okviru Društva upokojencev Ajdovščina. Tabla je dobila še nadstrešek in osvetlitev, na 'hrbtno' stran pa so dodali še besedilo lokavške himne 'Pod Čavnom'. In prav s himno v izvedbi članic dramsko pevske skupine Zarja iz društva upokojencev Ajdovščina se je slovesnost tudi začela. S prižigom osvetlitve sta tablo simbolno predala namenu Bojana Pižent Kompara, ki se je potrudila za jezikovno podobo besedila, in pa Stojan Stopar, ki je svetoval glede 'gradbenih' elementov pridobitve. Slovensko besedilo dopolnjuje še prevod v angleškem jeziku.

V proračunu Občine Ajdovščina za leto 2017 je bilo za ta projekt zagotovljenih 6 tisoč evrov. To je hkrati štirinajsti izvedeni projekt iz Moje pobude in drugi v Lokavcu (po igralih pri dvorani Edmunda Čibeja).