Komedija »Zmagali bomo« na gostovanja

datum: 13.01.2018
kategorija: Novice

Lanskega novembra premierno predstavljena gledališka predstava "Zmagali bomo" Društva gospodinj in dramske skupine Planina pri Ajdovščini se odpravlja na gostovanja – pričenjajo na Vipavskem, že to nedeljo, v Kulturnem domu na Cesti.

 Osrednja nit aktualnega projekta Društva gospodinj in dramske skupine Planina pri Ajdovščini je repa. Glavnina projekta – prvo šolsko tekmovanje Zrij rejpo – je potekala v lanskem novembru, ko je bila tradicionalno premierno uprizorjena tudi gledališka predstava Zmagali bomo! Scenarist in režiser predstave je Dušan Česen, letos so k sodelovanju pritegnili tudi najmlajše. Posebno vlogo v predstavi pa ima tudi Pevski zbor Društva gospodinj. Komedija, ki se odvija v čakalnici zdravstvenega doma, je po premieri na domači Planini že navdušila obiskovalce ponovitev v Ajdovščini in Vipavi, zdaj pa se odpravlja še na gostovanja.

Začenjajo že to nedeljo, 14. januarja ob 16. uri, v Kulturnem domu na Cesti. Sledi obisk Kulturnega doma Podnanos, 28. januarja ob 17. uri.

Obisk predstave bo tudi priložnost za nakup kuharske knjige Da ne bi pozabili II., ki jo je zaradi velikega povpraševanja društvo ponatisnilo.