Križišče na Idrijski cesti v prenovi

datum: 16.01.2018
kategorija: Novice

Križišče Idrijske ceste z Lavričevo ulico in Ulico Bazoviške brigade bo prenovljeno, šolska pot do OŠ Šturje pa varnejša. V času prenove bo na Idrijski cesti urejena polovična zapora, po prenovi pa bo hitrost skozi križišče omejena na 40 km/h.

 Glavni namen prenove križišča Idrijske ceste z Lavričevo ulico in Ulico Bazoviške brigade je urediti varnejšo šolsko pot do OŠ Šturje. Izvajalec – podjetje Stopar – je bil že uveden v delo. Križišče bo delno razširjeno, z otokom na sredini, ki bo namenjen umirjanju prometa. Na otoku bodo nameščeni stalno utripajoči svetlobni signali, ki bodo opozarjali k še večji previdnosti. Na cestišču pa bosta zarisana tudi nova prehoda.

 

Naložbo v višini 145.000 evrov bo v celoti krila Občina Ajdovščina, zaključena pa bo predvidoma konec aprila. V času izvajanja del bo na tem območju urejena polovična zapora osrednje Idrijske ceste. Po prenovi bo hitrost vožnje skozi križišče omejena na 40 km/h.

Z naložbo bo urejena varnejša pot do OŠ Šturje, hkrati bo območje bolj varno za vse ostale pešce in druge udeležence v prometu. Križišče z novo ureditvijo in svetlobnimi signali pa bo voznikom, ki prihajajo iz smeri Cola, tudi naznanjalo, da so vstopili v mesto, oziroma v območje s povečanim številom ranljivejših udeležencev v prometu.