Pevski konec tedna

datum: 19.01.2018
kategorija: Novice

Foto Janez Tomc

Ta konec tedna bo Vipavska dolina v znamenju medobčinska pevske revija Naši zbori pojo. V Ajdovščini se bo v soboto zvečer v Dvorani prve slovenske vlade predstavilo osem zborov, v nedeljo pa jih bo na odru Kulturnega doma v Vipavi nastopilo še devet.

 17 zborov, oziroma okoli 330 pevcev se bo predstavilo na letošnji medobčinski reviji odraslih pevskih zborov. V naboru nastopajočih so znane zborovske zasedbe, ki delujejo v občinah Ajdovščina in Vipava. Razveseljivo je, da se na revijo letos vrača Mešani pevski zbor Stanko Premrl iz Podnanosa. Že drugo leto zapored bo revijo spremljal selektor Ambrož Čopi. Primerjal bo lahko napredek pevcev v enem letu, ocena pa bo služila zborom za udeležbo na nadaljnjih revijah in tekmovanjih.

Prvi koncert bo v soboto, 20. januarja, ob 18. uri, v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini, kjer se bodo predstavili Moški pevski zbor Janez Svetokriški iz Vipavskega Križa, Moški pevski zbor Vinograd iz Vrtovina, Oktet Castrum Ajdovščina, Oktet Sotočje Črniče, Moški pevski zbor Napev iz Batuj, dekliška vokalna skupina Plejade iz Ajdovščine, fantovska vokalna skupina Šumljak iz Budanj in Moški pevski zbor Srečko Kosovel iz Ajdovščine.

V nedeljo bo koncert ob 17. uri v vipavskem kulturnem domu, nastopili bodo Lovski pevski zbor Zlatorog iz Vipave, Ženski pevski zbor Večernica iz Ajdovščine, Mešani pevski zbor Primorje Ajdovščina, Moški pevski zbor Razpotje Col, Mešani pevski zbor Stanko Premrl Podnanos, Klapa Planta iz Vipave, Mešani pevski zbor Duri s Cola, vokalna skupina Grlica iz Budanj in Komorni zbor Ipavska Vipava.