Polna malha kulture

datum: 04.02.2018
kategorija: Novice

Prešernov dan, slovenski kulturni praznik, bomo v Ajdovščini obeležili s proslavo, ki jo prireja Zveza kulturnih društev Ajdovščina. Slavnostna govornica bo letošnja nagrajenka Prešernovega sklada, dramatičarka Simona Semenič. Proslava bo hkrati uvod v praznovanje 70. obletnice Glasbene šole Vinka Vodopivca.

kultZveza kulturnih društev Ajdovščina bo na osrednji slovesnosti ob kulturnem prazniku, na praznični 8. februar, ob 18. uri, v Dvorani prve slovenske vlade, podelila priznanja zaslužnim za kulturni utrip v občini. Praznični nagovor pripravlja dramatičarka Simona Semenič, letošnja nagrajenka Prešernovega sklada.  Kulturni program pa Glasbena šola Vinka Vodopivca, ki letos obeležuje 70. obletnico nastanka – to bo uvodni koncert ob jubileju, slavnostni dogodki in koncerti pa se bodo vrstili skozi vse leto.

 

Da bo malha kulture v februarju resnično polna so poskrbeli organizatorji mnogih kulturnih dogodkov po vsej občini. Tudi letos je Zveza kulturnih društev Ajdovščina, ob sodelovanju Občine Ajdovščina, poskrbela za oglaševanje na skupnem plakatu, ki že visi na oglasnih deskah in po ustanovah. Prvo vabilo velja že za ponedeljek, 5. februar, ko se bo na svojem popotovanju v Osnovni šoli Danila Lokarja za dober mesec dni ustavila razstava o Ani Frank.